Sportmassages & taping

Sportmassages

De spieren worden intensief gemasseerd waardoor de stofwisseling positief beïnvloed wordt. Dit resulteert in een sneller herstel en een betere prestatie van de spieren.

Een groot voordeel van je regelmatig te laten masseren is dat de spieren soepeler en flexibeler gaan aanvoelen. Dit heeft een positief effect waardoor de sporter / niet-sporter minder snel een overbelasting, verrekking of spierscheur kan oplopen. (Blessurepreventie)

Voor wie is een sportmassage?

Sporters vóór en na sportieve prestaties. De sporter wordt fysiek en mentaal voorbereid op het leveren van prestaties. Na de wedstrijd om zo snel mogelijk weer gerecupereerd te zijn en opnieuw de gewenste volumes te kunnen trainen.

Niet-sporters in combinatie met andere massagevormen om lichamelijke klachten verminderen.

 

Voordelen van een sportmassage:  

  • Bevorderd de doorbloeding
  • Bevorderd de afvoer van vocht en afvalstoffen
  • Bevorderd de toevoer van bouwstoffen
  • Bestrijden spierverhardingen, -pijn en -krampen
  • Bestrijden van vermoeidheid en spanningen
  • Algehele of lokale ontspanning.
  • Snellere recuperatie na een fysieke inspanning

Taping

Taping wordt in de sportwereld vaak gebruikt om meer ondersteuning te geven aan gewrichten. 

Vooral bij sporten die vaak gepaard gaan met verstuikte enkels, vingers, polsen, knieën, wordt tape vaak gebruikt om sporters te helpen herstellen of om verdere blessures te helpen voorkomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van witte klassieke leukotape met weinig elasticiteit. Deze tape biedt meer stabiliteit, werkt gewrichtsbeperkend. Deze tape word na de sportinspanning onmiddellijk verwijderd. 

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Deze tape kan langdurig worden bevestigd en is waterbestendig. De duur van zulke kinesiotape telt ongeveer 72u (3dagen).

Bij Reactiv werken we zowel met de klassieke leukotape als met de elastische medical tape.

Benieuwd hoe ik jou ga helpen?